Múčna výroba

Múčna výroba a domáce múčne výrobky

Domáce múčne špeciality pre vás vyrábame priamo v ŠARIŠ PARKu a podávame vždy čerstvé. Halušky a pirohy pre vás pripravujeme denne a na ich výrobu nie sú využívané žiadne polotovary. Jednou z našich posledných noviniek je, že si môžete pochutnať aj na Tatarčaných pirohoch s bryndzovou plnkou, opraženou cibuľkou a poliatym maslom, ktoré sú pripravované z domácej pohánkovej múky (a mletá je priamo v ŠARIŠ PARKu).

V dennom menu nájdete aj vždy čerstvé múčne špeciality ako sú Kominárske pirohy /plnené slivkovým lekvárom s makovou posýpkou/ alebo Pirohy domáce plnené zemiakmi s pažítkou, cibuľkou a kyslou smotanou. Medzi ďalšie obľúbené hlavné múčne jedlá, ktoré sa v ŠARIŠ PARKu podávajú patria: Rezance s makom, Rezance s orechami, Rezance s tvarohom, Halušky s kapustou, Fliačky s kapustou, Zapekané palacinky s tvarohom, Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, Žemľovka s jablkami a tvarohom a množstvo iných.


Ponúkame vám základné recepty (v skrátenej forme) na prípravu vybraných domácich múčnych špecialít, ktoré nájdete aj v ŠARIŠ PARKu:

Slané a sladké pirohy:

  • na ich výrobu potrebujeme tieto ingrediencie: polohohrubá múka, varené zemiaky v šupke, vajíčko, trošku soli
  • postup:
    • zo surovín sa spracuje cesto, rozvaľká sa, pohárom sa formujú pirohy
    • do cesta sa vkladá plnka (varené zemiaky, bryndza, soľ)
    • surové pirohy sa varia v osolenej vriacej vode, 5–10 min.
    • hotové sa podávajú s maslom, slaninkou, cibuľkou a smotanou
    • sladké pirohy sa podávajú s rozpusteným maslom a strúhankou

Halušky s bryndzou (s kapustou):

  • surové zemiaky sa postrúhajú
  • postrúhané zemiaky sa zmixujú s hladkou a polohrubrubou múkou
  • pridá sa vajíčko a soľ a vytvorí tak hladké cesto
  • halušky sa varia v osolenej vriacej vode, približne 5–10 min.
  • bryndza so smotanou sa zmixuje a spojí s haluškami
  • hotové halušky sa podávajú s maslom, slaninkou a cibuľkou

Zemiakové šúľance:

  • zemiakové cesto sa rozvaľká a nakrája na kúsky
  • varí sa v slanej vode
  • jedlo sa podáva s makovou posýpkou a práškovým cukrom alebo orechami a maslom
Rezervácia stola alebo miestnosti
Termín *
Čas *
Počet osôb
Meno a priezvisko *
Telefonický kontakt *
E-mail *
Doplňujúce informácie
Antispam: 1 + 2 =
Odoslaním formulára (e-mailu) súhlasím so spracovaním svojich osobných údajov v zmysle Podmienok spracovania osobných údajov.
* Povinné položky