Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Ingrediencie pre 5 osôb:
600 g kyslá kapusta
250 g ryža dlhá
600 g mleté bravčové mäso
2 ks cibuľa
2 ks stredne veľký cesnak
250 ml sladká smotana
1 a pol ks domáca údená klobása
100 g domáca slanina
olej alebo bravčová masť
soľ
čierne korenie
červená paprika sladká
drvená rasca

Postup: Uvarí sa ryža. Na oleji (alebo bravčovej masti) a jednej cibuli sa opečie mleté bravčové mäso, ochutí sa soľou, cesnakom a koreninami. Na druhej cibuli sa opraží vyžmýkaná kyslá kapusta. Ďalej sa nakrájajú na kolieska – domáca klobása a na rezance nakrájaná slaninka sa vyškvarí; všetko spolu sa zmieša. Do vymasteného pekáča sa dá prvá vrstva kyslej kapusty s klobásou a slaninou, na to sa navrství mleté mäso, ryža a na vrch sa položí zvyšná kapusta. Potom sa všetko zaleje sladkou smotanou a pečie do zlatita.