Hubová máčanka

Hubová máčanka

Ingrediencie pre 10 osôb:
300 g slanina
0,5 l juška z kapusty
400 g cibuľa
100 g hl. múka
250 ml smotana sladká
100 g maslo
300 g hliva ustricová
soľ, korenie

Postup: Domáca slaninka porezaná na kocky sa upraží s cibuľou do zlata, zaleje sa juškou z kapusty a vodou. Nasucho sa hladká múka opraží. Ochladí sa a urobí zátrepka (voda, mlieko, smotana). Uvaria sa huby (hliva ustricová). Všetko sa zmieša, okorení čiernym korením, polievkovým korením. Poleje sa opraženým maslom a podáva sa s čerstvým domácim chlebom v miskách.

Ďalšie recepty do tejto sekcie pre vás pripravujeme. Pravidelne ich budeme obmieňať, dopĺňať. Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti, dajte nám vedieť, ako vám tieto jedlá chutia. Kontaktujte nás e-mailom na marketing@sarispark.sk